Farmakonomforeningen forsvarer Lægemiddelstyrelsen

Farmakonomforeningen opfordrer Birthe Skaarup (DF) til at sætte sig bedre ind i sine sager. Baggrunden er de anklager om nepotisme i Lægemiddelstyrelsen, som formanden for Folketingets Sundhedsudvalg er kommet med.
Kristian Lund Pedersen

At det ligefrem skulle kaldes nepotisme, synes jeg er beklageligt. Jeg skal ikke anfægte politikernes ret til at tage sager op til fornyet vurdering, når de skønner det relevant. Men at gøre det på baggrund af et enkelt pip tyder på, at sommeren og dermed agurketiden er sat gevaldigt tidligt ind.

Susanne Engstrøm
Formand for Farmakonomforeningen
Fakta
Farmakonomforeningen repræsenterer den største personalegruppe på landets apoteker, hvor der er ansat godt 3.000 farmakonomer.

Kilde: Farmakonomforeningen
Som SundhedsTinget skrev igår har formand for Folketingets Sundhedsudvalg Birthe Skaarup (DF) bedt sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om at kommentere Politikens anklager om såkaldte vennetjenester i Lægemiddelstyrelsen.

I et §20-spørgsmål antyder DFeren, at der foregår ting, som ikke burde forekomme i styrelsen:

"Jeg finder denne fremgangsmåde bekymrende og på grænsen af nepotisme og ser også et stort problem i, at de opgaver, apoteksvisitatorerne er sat til at udføre - såsom tilsyn og kontrol, liberalisering og effektivisering af apotekerne - ikke ligger i deres store interesse, eftersom de selv har udsigt til at blive ejere af de store og økonomisk attraktive apoteker," siger Birthe Skaarup.

Disse beskyldninger mener formanden for Farmakonomforeningen Susanne Egstrøm falder helt ved siden af, og finder det yderst beklageligt, at landets politikere står i kø for at sætte øget liberalisering af apotekssektoren på Folketingets dagsorden på baggrund af to artikler i en og samme avis:

0:000:00