Kommuner skal fortsat behandle stofmisbrugere

10/10-05: Ministeren forudsætter, at kommunerne lever op til deres forpligtelse og sørger for, at Sundhedsstyrelsens faglige retningslinjer for substitutionsbehandlingen bliver fulgt.
Dokumentation
Spørger: Line Barfod (EL)

Spørgsmål S 20: Betyder ministerens svar på spørgsmål nr. S 3709, at ministeren ikke vil garantere alle de opioidafhængige stofmisbrugere, som pt. er i medicinsk substitutionsbehandling, vil kunne fortsætte med denne behandling på minimum samme vilkår som nu, når kommunerne overtager myndighedsansvaret som følge af strukturreformen?

Svar fra ministeren: Som oplyst i besvarelsen af spørgsmål nr. S 3709 videreføres den forpligtelse, som amterne har i forhold til substitutionsbehandlingen i dag, direkte til de nye kommuner.

Det følger således af sundhedslovens § 142, stk.1, at kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri lægelig behandling med euforiserende stoffer til stofmisbrugere. Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at det er den enkelte kommunes ansvar at tilrettelægge behan dlingsindsatsen, og at Sundhedsstyrelsen, som også oplyst i besvarelsen af spørgsmål nr. S 3709, fortsat vil udarbejde nærmere faglige retningslinjer for substitutionsbehandlingen.

Jeg forudsætter derfor som noget helt naturligt, at kommunerne lever op til deres forpligtelse i medfør af lovgivningen og sørger for, at Sundhedsstyrelsens faglige retningslinjer for substitutionsbehandlingen bliver fulgt.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00