Minister afviser beskyldning: Vi prioriterer i den grad psykiatrien

HØRT I FOLKETINGET: Regeringen blev beskyldt for at have et lavt ambitionsniveau over for psykiatrien ved onsdagens spørgetime. Det afviste sundhedsministeren i klare vendinger.

Henrik Axel Lynge Buchter
Fakta
Her er de seks områder, som Karen Ellemann (V) lagde vægt på har forbedret det nære sundhedsvæsen det seneste år:
  1. En politisk aftale om bedre lægedækning til hele landet
  2. En aftale med praktiserende læger og KL om fast tilknyttede læger på plejehjem
  3. En national handlingsplan for en styrket indsats for den ældre medicinske patient
  4. En politisk drøftelse om oprettelsen af 150 pladser til borgere, der har behov for et specialiseret socialpsykiatrisk tiltag
  5. En national demenshandlingsplan
  6. En ny kræftplan fire.

Ved onsdagens spørgetid blev fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) spurgt til arbejdet med det nære sundhedsvæsen.

Her påpegede Ellemann, at regeringen på seks punkter har forbedret det nære sundhedsvæsen det seneste år.

Som en del af den opremsning nævnte ministeren psykiatriområdet én gang, og det mente Socialdemokratiets psykiatriordfører, Yildiz Akdogan, var et udtryk for, at regeringen ikke prioriterede psykiatrien nok.

Dokumentation

Det blev Karen Ellemann (V) spurgt om:

Flemming Møller Mortensen (S) og medspørger: Yildiz Akdogan (S):
Er ministeren enig med sin forgænger, Sophie Løhde, i, at »nøglen« til at løse de problemer, vi i Danmark har med lægemangel og manglende sammenhæng i sundhedsvæsnet, er at løfte det nære sundhedsvæsen »helt op i toppen af den sundhedspolitiske dagsorden«, og er ministeren i bekræftende fald tilfreds med, at rapporten fra regeringens eget lukkede embedsmandsudvalg om netop det nære og sammenhængende sundhedsvæsen er blevet udskudt flere gange og nu er et halvt år forsinket?

Flemming Møller Mortensen (S) og medspørger: Yildiz Akdogan (S):
Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at regeringen ikke har handlet med rettidig omhu på et så afgørende område for de danske patienter som det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, når man tilsyneladende først meget sent i processen finder ud af, at regeringens eget lukkede embedsmandsudvalg ikke har været ambitiøse nok, og hvorfor har ministeriet ikke grebet ind tidligere, så den nuværende forsinkelse på et halvt år kunne være undgået?


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00