Om  
Lars Dyrskjøt Andersen
Jørgen Bjerggaard

Overblik: Fra fonde til forskning uge 13

FONDSMIDLER: Novo Nordisk Fonden bevilliger millioner til forskere på Aarhus Universitet, der skal forske i blære- og tarmkræft. Derudover har professor på Syddansk Universitet fået 38 millioner kroner til at forske i de første dyrs opståen på jorden.

Mikkel Bødker Olesen

Tarm- og blærekræftsforskere på Aarhus Universitet har i denne uge modtaget bevillinger på i alt 30 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene skal bruges til at forske i metoder, der kan forudsige den rigtige behandling til patienter med blærekræft og forbedring af behandling af patienter med tarmkræft

Professor ph.d. Lars Dyrskjøt Andersen og professor Jørgen Bjerggard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal forestå forskningen i blærekræft, og de har fået 15 millioner kroner til at udvikle metoder, der skal forudsige den rigtige behandling til patienter med blærekræft. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

De resterende 15 millioner kroner skal professor ph.d. Claus Lindbjerg Andersen og professor Søren Laurberg fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital bruge til at forske i forbedring af behandling af tarmkræft, skriver Aarhus Universitet i en anden pressemeddelelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00