Pædofile i sundhedsvæsenet

Retsudvalget har kaldt indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lene Espersen (K) i åbent samråd om behandling af pædofile i sundhedsvæsenet.
Kristian Lund Pedersen
Retsudvalget har kaldt indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og justitsminister Lene Espersen (K) i åbent samråd om behandling af pædofile i sundhedsvæsenet og behandlingen af seksualforbrydere i Kriminalforsorgen.

Den 14. april 2004 modtog Retsudvalget ”Slutrapport om Forsøgsordning vedrørende en forstærket behandlingsindsats over for personer, der er dømt for seksualforbrydelser”. Rapporten indeholder forskningsresultaterne fra de første fem år, ordningen har eksisteret.

På baggrund af rapporten har Lene Espersen kommet med en række anbefalinger for at øge indsatsen imod de pædofile. Visse af anbefalingerne er i vidt omfang af behandlingsmæssig karakter, og derfor ønsker justitsministeren at inddrage indenrigs – og sundhedsministeren i vurderingen. Det drejer sig bl.a. om spørgsmålet om misbrugsbehandling og behandlingen af pædofile.

Indenrigs- og sundhedsministeren skal redegøre for behandlingsmuligheder for pædofile i sundhedsvæsenet samt oplyse, om regeringen finder kapaciteten og tilgængeligheden tilfredsstillende. Derudover skal han sammenligne de behandlingsmetoder, der benyttes i Danmark, med metoder anvendt i andre lande.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00