Regeringen slettede prisloft på medicin i lovkatalog

MEDICIN: Forslaget om et prisloft på sygehusmedicin blev pillet ud af regeringens lovprogram før Folketingets åbning. Sundhedsministeren er tavs om årsagen. Lif håber, at tiltaget er droppet. Parterne skal nu mødes til forhandlinger.
Rigsrevisionen har netop meddelt, at den vil holde øje med regeringens forhandlinger med Lif om en frivillig prisaftale på sygehusmedicin.
Rigsrevisionen har netop meddelt, at den vil holde øje med regeringens forhandlinger med Lif om en frivillig prisaftale på sygehusmedicin.Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Indfører regeringen et referenceprissystem, der sætter et loft for priserne på sygehusmedicinen. Eller genforhandler regeringen en rabataftale med medicinalindustrien, som VK-regeringen gjorde? 

Det spørgsmål har rullet frem og tilbage siden sundhedsminister Astrid Krag (SF) i sommer slog fast, at regeringen er på vej med et tiltag, der skal dæmpe priserne på sygehusmedicin. En melding, der kom efter, at Statsrevisorerne havde kritiseret VK-regeringen for at ikke at have gjort nok for at bremse udgifterne til sygehusmedicin.

At den nuværende regering har haft planer om at indføre et referenceprissystem ses i et brev fra Sundhedsministeriet til Statsministeriet, som Altinget.dk er kommet i besiddelse af. 

0:000:00