Regeringen varsler lavvækst

ØKONOMI: Regeringens plan om at øge sundhedsudgifterne frem mod 2020 med én procent årligt betyder en fortsættelse af de seneste års lavvækst i sundhedsvæsnet. Læger og patienter er bekymrede, og en KORA-økonom vurderer, at der ikke bliver råd til nye større satsninger.

I de sidste 20 år er sundhedsudgifterne gennemsnitligt steget med 2,5 procent om året. Hvis det står til regeringen, vil de offentlige udgifter kun stige én procent fremover. Det belavede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vælgerne og sundhedsaktørerne på, da hun tirsdag offentliggjorde regeringens velfærdsudspil i Statsministeriets spejlsal.

Her betonede Helle Thorning-Schmidt selv, at udspillet ikke gav plads til luksustiltag. Og det blev skåret ud i pap i det skriftlige udspil, som blev delt rundt til det tæt pakkede pressemøde.

”Selv om regeringen vil tilføre i alt 15 mia. kr. i perioden 2016-2020, vil væksten i de samlede sundhedsudgifter i de kommende år være forholdsvist lav i et historisk perspektiv,” hedder det i udspillet.

Login