Regeringsaftale har klassiske røde, men luftige sundhedspolitiske aftryk

ANALYSE: Forståelsespapiret mellem S og de røde støttepapirer lægger op til klassisk rød sundhedspolitik med mere fokus på social ulighed og forebyggelse. Men glipper målene om flere praktiserende læger og sygeplejersker, lykkes projektet ikke.

Under forhandlingerne om den kommende regerings politik kom der meget lidt ud om armlægningen på sundhedsområdet. Forståelsespapireret, som grundlag for en ny S-regering, har dog relativt mange ord om sundhed. Dog ikke særlig konkret.  
Under forhandlingerne om den kommende regerings politik kom der meget lidt ud om armlægningen på sundhedsområdet. Forståelsespapireret, som grundlag for en ny S-regering, har dog relativt mange ord om sundhed. Dog ikke særlig konkret.  Foto: Mikkel Berg Pedersen / Freelance / Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når den nye sundhedsminister torsdag træder ind ad døren til Sundhedsministeriet, har vedkommende fået opbakning til en ny kurs for sundhedsvæsenet.  

Det indikerer sundhedsdelen af det forståelsespapir, som Mette Frederiksen har skrevet under på sammen med Radikale, SF og Enhedslisten.  

Og lad det være sagt med det samme. Det er ikke en aftale, der vender sundhedsvæsenets kurs 180 grader. Det ser ud til at være mindre justeringer.   

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00