Regionerne jagter nye opgaver: "Nogle handicap og behov er så sjældne, at kommuner har svært ved at opretholde et kvalificeret tilbud"

Frem mod efterårets forhandlinger om ansvarsfordelingen på det specialiserede socialområde gør Danske Regioner klar til at overtage mere ansvar fra kommunerne. Borgere med komplekse handicap, der kræver højt specialiserede tilbud, skal fremover visiteres og tilbydes forløb i regionerne. Højere kvalitet bør vægtere højere end nærhed, lyder budskabet.

Der er stigende pres på Christiansborg for levere løsninger, der sikrer bedre retssikkerhed på handicapområdet. Frem mod efterårets forhandlinger om en ny ansvarsfordeling på det specialområde lægger Danske Regioner nu op til at overtage flere opgaver fra kommunerne. 
Der er stigende pres på Christiansborg for levere løsninger, der sikrer bedre retssikkerhed på handicapområdet. Frem mod efterårets forhandlinger om en ny ansvarsfordeling på det specialområde lægger Danske Regioner nu op til at overtage flere opgaver fra kommunerne. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Svært hjerneskadede borgere og personer med svære spiseforstyrrelser eller dobbeltdiagnoser kan få bedre hjælp i regionerne.

Mange kommuner mangler simpelthen den fornødne ekspertise til at løfte opgaven. Derfor bør ansvaret flyttes. Det samme gælder spørgsmålet om, hvem der skal sende borgerne til de rette tilbud.

Sådan lyder det fra formand for psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, Lars Gaardhøj (S).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024