Sådan forbedrer vi rehabiliteringen af kræftpatienter

DEBAT: For at sikre rehabilitering er det yderst vigtigt, at kommunerne prioriterer at sikre en god koordination med sygehuset, praktiserende læger og kommunens fagfolk, skriver KL og Kræftens Bekæmpelse i dette indlæg.

Regeringens Kræftplan III sætter fokus på kræftrehabilitering. Det kræver nye og fokuserede indsatser fra kommuner og regioner at sikre, at kræftpatienter hjælpes tilbage til livet efter endt behandling.

Anny Winther
Formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg

Af Anny Winther, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg
og Frede Olesen,
formand for Kræftens Bekæmpelse

Takket være forbedrede muligheder for behandling er 215.000 danskere i dag helbredt for en kræftsygdom eller lever længe med den. Men kræftbehandlingen er desværre belastende - både for krop og sind. Derfor har mange kræftpatienter behov for hjælp til at vende tilbage til så normalt et liv som muligt.

Kræftens Bekæmpelse og KL er enige om, at kommunerne spiller en væsentlig rolle i kræftrehabiliteringen. For det er kommunerne, der har ansvaret for de fleste elementer i et godt rehabiliteringsforløb. De kan komme "hele vejen rundt", fx når det gælder genoptræning, hjælp til at vende tilbage til arbejdet, bevilling af praktisk bistand i hjemmet og rådgivning i forhold til borgerens livssituation i det hele taget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00