Seksualrådgivning på internettet

4/6-04: Bodil Kornbek (KD) ønsker i to §20-spørgsmål at vide, hvilken holdning sundhedsministeren har til brug af internetbaseret rådgivning i forbindelse med indsatser over for seksuelt overførbare sygdomme.
Dokumentation
Spørger: Bodil Kornbek (KD)

Sprgsmål nr. 4208: Hvilken holdning har ministeren til brug af internetbaseret rådgivning i forbindelse med indsatser over for seksuelt overførbare sygdomme og hiv/aids, herunder fordele og ulemper?

Begrundelse: Videnskabsministeren skriver følgende i sin it- og telepolitiske redegørelse 2004: »Et væsentligt fundament for det højteknologiske samfund er, at alle borgere har adgang til og er fortrolige med it. Det er derfor regeringens mål, at borgerne har kompetencer til at bruge it, og at der i stigende omfang tilbydes relevant, interessant og nyttigt indhold via it. Samtidig er det væsentligt, at gennemskueligheden i it-samfundet øges, og at borgerne har overblik over deres it-rettigheder.«. Spørger finder det derfor interessant, hvorvidt ministeren er af samme holdning, når vi tale om udbredelsen af viden om seksuelt overførbare sygdomme.


Spørgsmål nr. 4209: Vil ministeren oplyse, hvilke initiativer man har taget på indsatsområdet over for seksuelt overførbare sygdomme, herunder hiv/aids, for at leve op til regeringens fremlagte målsætning om, at tilbyde relevant, interessant og nyttig viden via it?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. 4208.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00