Sundhedsminister: Uskøn forhandlingsmetode fra regionerne

MEDICINPRISER: Medicinen bliver ikke lige så dyr, som regionerne bebudede ved forårets forhandlinger om en økonomiaftale med regeringen. Det gør ikke regionens metode om at tale om fyringer af personale mere køn, mener Sophie Løhde (V).

Henrik Axel Lynge Buchter

Prisen for medicin vil godt nok stige det kommende år, men det bliver ikke lige så meget, som regionerne sagde, da de i foråret skulle forhandle om en økonomiaftale med regeringen.

Dengang vurderede regionerne, at prisen på medicin ville stige med 900 millioner kroner for 2015, og at det samme ville gælde for årene frem til 2020. Derfor argumenterede regionerne for, at hvis der ikke blev tilført flere penge, ville det føre til fyringer i sundhedspersonalet.

Efter tallene for 2015 er blevet offentliggjort, viser det sig dog, at medicinpriserne nærmere kommer til at stige 6-7 procent frem for de 12 procent, regionerne annoncerede. 

“Sundhedspersonalet bliver hvert forår sat i frontlinjen af forhandlingerne. Fyringsplanerne flyver rundt, hvis ikke sygehusene får tilført betydelige ressourcer. Det er efterhånden et velkendt vilkår for forhandlingerne med regionerne – det gør det bare ikke kønnere,” sagde Sophie Løhde.

Svaret kom i forlængelse af, at formanden for Sundhedsudvalget, Liselott Blixt (DF), stillede spørgsmålstegn ved de forhandlingsmetoder, Danske Regioner benyttede sig af i forbindelse med økonomiaftalen. 

Sophie Løhde erklærede sig dog tilfreds med den samlede økonomiaftale med regionerne, som tilfører Danske Regioner 1,5 milliarder kroner.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Liselott Blixt

1. viceborgmester, Greve Kommune
buntmager (Lollands Buntmageri, 1986), social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Greve, 2002)

Sophie Løhde

Indenrigs- og sundhedsminister, MF (V)
HA (kom.) (CBS 2007)

0:000:00