Sundhedsreform: Syv skarpe til kritisk lægeformand

INTERVIEW: Vi er bekymrede for, at ressourcerne flyttes væk fra hospitalerne, uden at opgavemængden falder. Det siger Helga Schultz, som har markeret sig som Yngre Lægers markante kritiker af sundhedsreformen.

Signe Løntoft

Det er klart, at når man kritiserer et udspil, som vi har gjort, så risikerer man, at det bliver opfattet sådan, at man er tilfreds med tingenes nuværende tilstand. Og der er jo meget, vi gerne vil have lavet om.

Helga Schultz
Formand, Yngre Læger

Helga Schultz nåede lige at sætte sig til rette for bordenden i organisationen Yngre Læger, hvor hun tiltrådte som formand sidst i november. Så kom regeringens udspil til en sundhedsreform, og den 43-årige onkolog var med ét i ilden som lægernes mest kritiske stemme.

Fra den første umiddelbare glæde over afskaffelse af den forkætrede 6-årsregel, der sætter en tidsfrist for, hvornår en læge skal begynde sin hoveduddannelse, fører Yngre Læger nu kampagne om, at regeringen vil udsulte hospitalerne, og finder "mere skidt end godt" i reformudspillet. 

Men hvad ligger der bag de skarpe udmeldinger, og hvorfor taler de forskellige lægeforeninger ikke med én stemme i debatten? Vi har bedt Helga Schultz om en uddybning.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00