Om  
Christian Freitag

Tidligere PLO-formand trækker sig som folketingskandidat: Politisk indhold fylder for lidt

Christian Freitag, tidligere formand for De Praktiserende Lægers Organisation, stiller alligevel ikke op til det kommende folketingsvalg for Konservative.

Christian Freitag (K) trækker sit kandidatur til det kommende Folketingsvalg tilbage. 
Christian Freitag (K) trækker sit kandidatur til det kommende Folketingsvalg tilbage. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

I maj valgte Konservative i Slagelse Christian Freitag som sin kandidat til Folketinget. Men nu trækker Christian Freitag sit kandidatur tilbage. Det skriver han i en pressemeddelelse.

Her skriver han, at han stillede op med ønsket om at forsøge at påvirke landets sundhedspolitik fra Christiansborg. Men at hans motivation gradvist er blevet mindre.  

"Jeg egner mig langt dårligere til at deltage i den næsten konstante politiske kamp og politiske promovering, som jeg kan se, er en stor del af dagligdagen som politiker. Den har jeg svært ved at se mig selv som en del af," skriver Christian Freitag. 

I en mail til Altinget skriver han uddybende: ”Årsagen er, at jeg ikke trives i et miljø, hvor ”form” og ”virkemidler” fylder så meget – mens debatten om det reelle politiske indhold fylder så lidt." 

Christian Freitag er til dagligt praktiserende læge. Tidligere var han formand for De Praktiserende Lægers Organisation. Men i oktober 2020 stoppede han i organisationen et halvt år før, at hans periode udløb. 

Dengang begrundede han det utidige stop med, at han havde udfordringer med at passe sin klinik samtidig med formandsposten, og at han var frustreret over politikernes manglende investeringer og tiltag i sundhedsvæsenet. 

Christian Freitag har igennem flere år været sparringspartner for den konservative gruppe i Folketinget på sundsområdet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Freitag

Fhv. formand, PLO, speciallæge i almen medicin
cand.med. (Københavns Uni. 1995)

0:000:00