Patienters transportstøtte i spil til kræftbehandling

PRIORITERING: Ved at begrænse det offentlige tilskud til patienternes transportudgifter til behandling overvejer regeringen angiveligt at skaffe 125 millioner til kræftbehandling og forebyggelse.
Øget brugerbetaling er et af de mindst smertefulde steder at hente penge på sundhedsområdet til nye initiativer, vurderer Kjeld Møller Pedersen.
Øget brugerbetaling er et af de mindst smertefulde steder at hente penge på sundhedsområdet til nye initiativer, vurderer Kjeld Møller Pedersen.Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Og vi vil være åbne over for muligheden for at skære i befordringstilskuddet, hvis man bruger penge til at sænke brugerbetalingen andre steder på sundhedsområdet.

Benedikte Kiær (K)
Sundhedsordfører
Interne besparelser i sundhedsvæsnet kan ende med at finansiere bedre kræftbehandling og bedre forebyggelse. 

Det fremgår af interne dokumenter fra Sundhedsministeriet, som Altinget.dk er kommet i besiddelse af.

"Både forebyggelses- og kræftpakken foreslås finansieret ved en ændring af de nuværende befordringsregler, så befordringstilskuddet målrettes dem med størst behov. Ændringen skønnes at medføre besparelser på ca. 125 mio. kr. årligt," står der blandt andet i dokumenterne.

Samme sted fremgår det, at pensionister, der modtager helbredstillæg samt patienter med lang afstand til behandlingsstedet er de grupper, som vurderes til at have størst behov for befordringstilskuddet. Der fremgår ikke af dokumenterne, hvor langt planerne er i regeringens interne beslutningsproces.

0:000:00