Uklarhed om arbejdsskadesager

20/10-04: Ole Vagn Christensen (S) beder ministeren oplyse, om myndighederne har foretaget en krydsrevision med Søfartsstyrelsens oplysninger i forhold til 55 sager, som ikke ikke er oversendt til Arbejdsskadestyrelsen
Dokumentation
Spørger: Ole Vagn Christensen (S)

Spørgsmål: Finder ministeren grundlag for at antage, at de 55 sager, som ikke blev oversendt til Arbejdsskadestyrelsen, generelt ligger uden for den type af sager, som Arbejdsskadestyrelsen behandler, vil ministeren oplyse, om myndighederne har foretaget en krydsrevision med Søfartsstyrelsens oplysninger i forhold til de 55 sager, og vil ministeren redegøre for, med hvilke begrundelser at 55 sager om arbejdsskader i fiskeriet i 2003 ikke er videresendt fra forsikringsselskabet til Arbejdsskadestyrelsen, i lyset af at de 55 personer ikke har tilkendegivet, at de ikke vil søge om eventuel erstatning?

Begrundelse: Det fremgår af svaret på spørgsmål nr. S 4932, at Søfartsstyrelsen har kendskab til 192 personer, som var udsat for en arbejdsskade på danske og grønlandske fiskeskibe i 2003. Af disse angiver 30 personer, at de ikke vil søge en eventuel erstatning. Arbejdsskadestyrelsen har imidlertid kun registeret 107 sager under branchekoden ’fiskeri’. Det vil sige, at der fortsat er en forskel på 55 personer mellem de to styrelser. De 55 personer har netop ikke tilkendegivet, at de ikke vil søge om erstatning, hvorfor det står hen i det uvisse, hvorfor sagerne ikke er blevet videresendt til Arbejdsskadestyrelsen med henblik på eventuelle erstatningssager.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00