V lover handlingsplan mod overbelægning  

VALGLØFTE: Debatten om overbelægningen på de medicinske afdelinger på sygehusene får nu Venstre til at love en ny handlingsplan, der skal bekæmpe problemet. Ældre Sagen ønsker, at den nye plan forpligter kommunerne og regionerne med klare mål.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

”Den massive overbelægning på de medicinske afdelinger er helt uacceptabel. Det er simpelthen uværdigt, at patienter bliver henvist til en seng på gangen eller i et depotrum. Det kan og skal vi gøre bedre,” sådan lyder det fra Venstres Sophie Løhde.

Partiet lover derfor, at man efter en borgerlig valgsejr vil tage initiativ til at få lavet en handlingsplan for de ældre medicinske patienter. Det spritnye valgløfte kommer i kølvandet på de seneste dages fokus på nogle hospitalers overbelægning på de medicinske afdelinger.

Hos Ældre Sagen og Danske Patienter har man i en længere årrække lobbyeret for at få forbedret behandlingen og mindsket overbelægningen på afdelingerne, hvor de ældre medicinske patienter er indlagt. Men med glæden over valgløftet har de to organisationer også klare ønsker.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00