Vi skal skabe teknologiske arbejdspladser

Lundbecks adm. direktør Claus Bræstrup er netop udpeget som bestyrelsesmedlem i regeringens prestigeprojekt, Højteknologifonden. Han vil være med til at skabe danske teknologiske arbejdspladser.
Lars Igum Rasmussen
Fakta
Claus Bræstrup, 60 år

  • Adm. direktør i Lundbeck A/S

  • cand.scient. i biokemi, dr.med

  • Sidder bl.a. i bestyrelsen for Københavns Universitet, har været medlem af Statens Sundhedsvidenskabelige Forskningsråd og bestyrelsesformand for det bioteknologiske forsknings- og innovationscenter (BRIC).


  • Kilde: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
    "Stabile teknologiske danske arbejdspladser vil vi da være tilfredse med at se tilbage på."

    Lundbecks adm. direktør, Claus Bræstrup - og netop udpeget bestyrelsesmedlem i Højteknologifonden - vil endnu ikke være alt for konkret med bestyrelsens kommende arbejde. De har trods alt ikke haft et møde endnu.

    Men han er ikke i tvivl om missionen. Regeringens store satsning med Højteknologifonden, der skal ende med at have en kapital på 16 mia. kr. i 2012.

    En styrkelse af dansk teknologisk forskning, der skal sikre Danmark en plads i førerfeltet af verdens videnssamfund med dertilhørende arbejdspladser.

    Dokumentation
    Fondens formål og sigte:

  • Højteknologifonden skal især fokusere sin støtte på tre brede og centrale teknologiområder: bio-, nano- og informations- og kommunikationsteknologi. Al støtte skal ske ud fra en vurdering af projekternes faglige kvalitet og erhvervsmæssige relevans. Alle satsninger skal have et erhvervsmæssigt potentiale, de skal have mindst en offentlig forskningsinstitution og mindst en privat virksomhed blandt deltagerne, og de skal indebære overførsel af forskning og teknologi til praktisk anvendelse. Fonden får samtidig til opgave at løfte forsknings- og innovationsindsatsen i små og mellemstore virksomheder.

  • Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00