Liselott Blixt
 svarer 
Ellen Trane Nørby

DF: Hvordan er forslaget om at flyttte kompetencer til regionsrådene sammentænkt med nedlæggelsen af regionerne?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 193, Spørgsmål 3

Ministeren bedes redegøre for, hvordan forslaget om at flytte kompetencer fra Styrelsen for Patientsikkerhed til regionsrådene er sammentænkt med regeringens udspil om en sundhedsreform, hvor regeringen netop foreslår at nedlægge regionerne, som vi kender dem i dag?

Svar fra tirsdag den 9. april 2019
Trane Nørby: Flytningen sker inden for rammerne af det nuværende system

Sundhedsreformen indeholder ikke oplæg til ændringer af det videnskabsetiske komitésystem. Det videnskabsetiske komitésystem er i dag regionalt forankret, idet det fremgår af komitéloven, at regionsrådene nedsætter de regionale videnskabsetiske komitéer, og at regionsrådet kan nedsætte en eller flere regionale komitéer inden for sit geografiske område. Der findes i dag 12 regionale videnskabsetiske komiteer.

Flytning af godkendelseskompetencen til regionsrådene, der forudsættes at placere kompetencen hos sekretariaterne for de regionale videnskabsetiske komitéer, sker inden for rammerne af det nuværende komitésystem.

0:000:00