Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Nick Hækkerup

Aaja Chemnitz Larsen (IA) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om ikke lovforslaget straks efter, Inatsisartuts vedtagelse af en ændring af den grønlandske epidemilov den 1. april

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 1
Hvorfor fremsatte ministeren ikke lovforslaget straks efter, Inatsisartuts vedtagelse af en ændring af den grønlandske epidemilov den 1. april?

Svar fra mandag den 15. juni 2020
Det er vigtigt at sikre, at rigsmyndighederne i Grønland er rustet til og har de nødvendige redskaber til at forebygge og modvirke udbredelse af covid19 i Grønland mest muligt.

Justitsministeriet har løbende været opmærksom på smittebilledet i Grønland og har i den forbindelse været i kontakt med Naalakkersuisut om fremsættelsen af lovforslaget.

Justitsministeriet har på den baggrund overvejet forskellige muligheder for fremsættelse af lovforslaget, herunder muligheden for f.eks. at fremsætte forslag til lovændringerne sammen med et af de hastelovforslag, som Folketinget har behandlet i løbet af de sidste måneder. Dette har imidlertid ikke været muligt, og derfor er forslaget fremsat som et selvstændigt lovforslag i tide til, at det kan behandles i ordinær proces i Folketinget i maj og juni måned.

0:000:00