Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Nick Hækkerup

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, hvorfor ministeren har valgt en anden og meget senere ophævelsesdato for lovforslagets bestemmelser sammenlignet med Lov nr. 208 (det vedtagne L 133)

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 192, Spørgsmål 6
Hvorfor har ministeren valgt en anden og meget senere ophævelsesdato for lovforslagets bestemmelser sammenlignet med Lov nr. 208 (det vedtagne L 133)?

Svar fra mandag den 15. juni 2020
Det fremgår af § 2, stk. 3, i Inatsisartutlov nr. 1 af 1. april 2020 om ændring af landstingsforordning om civile foranstaltninger mod smitsomme sygdomme (Udvidelse af foranstaltninger til at forebygge og inddæmme smitte samt sikring af kapacitetsmæssige ressourcer m.v.), at loven ophæves den 31. december 2021.

Lovforslaget har til formål at sikre, at der sker en harmonisering af lovgivningen for Grønland, således at der også på navnlig kriminallovens og retsplejelovens område kan iværksættes tiltag for bl.a. at forebygge eller inddæmme udbredelse af en alment farlig sygdom. Disse tiltag har således til formål at kunne følge de tiltag, som iværksættes af Grønlands Selvstyre.

Justitsministeriet har på den baggrund vurderet, at det er mest hensigtsmæssigt, at loven, hvis den vedtages af Folketinget, også bør ophæves den 31. december 2021, jf. lovforslagets § 4, stk. 2, og Naalakkersuisut har endvidere tilsluttet sig denne vurdering.

0:000:00