Peder Hvelplund
 svarer 
Magnus Heunicke

Peder Hvelplund (EL) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om uddybende kommentar til høringssvarene fra Lægeforeningen, FOA og DSR om en hurtigere sagsbehandlingstid hos ankenævnet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 3
Vil ministeren i lyset af, at der for de pågældende er tale særdeles indgribende afgørelser, uddybende kommentere høringssvarene fra Lægeforeningen, FOA og DSR om en hurtigere sagsbehandlingstid hos ankenævnet, herunder forslaget om, at sager om arbejdsforbud bør behandles inden for 1 måned?

Svar fra torsdag den 12. november 2020
”Vil ministeren i lyset af, at der for de pågældende er tale særdeles indgribende afgørelser, uddybende kommentere høringssvarene fra Lægeforeningen, FOA og DSR om en hurtigere sagsbehandlingstid hos ankenævnet, herunder forslaget om, at sager om arbejdsforbud bør behandles inden for 1 måned?” Svar:

Det er efter min opfattelse væsentligt for retssikkerheden, at ankenævnet i sin behandling af sager er hurtigtarbejdende, og at sagsbehandlingstiden gøres så kort som mulig af hensyn til afgørelsernes indgribende karakter.

Det er dog samtidigt efter min opfattelse helt afgørende, at der er tilstrækkelig tid til at foretage en grundig sagsbehandling på grund af sagernes kompleksitet og hensynet til patientsikkerheden. Det kan betyde, at der f.eks. skal indhentes sagkyndige vurderinger, foretages partshøring m.v. En sagsbehandlingstid på de foreslåede tre måneder er derfor efter min opfattelse særdeles rimelig.
0:000:00