Stinus Lindgreen
 svarer 
Magnus Heunicke

Stinus Lindgreen (R) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om den sundhedsperson, der har påklaget en afgørelse til Ankenævnet for Tilsynsafgørelser, vil kunne stille krav om, at der tilvejebringes en ny sagkyndig erklæring til brug for nævnets behandling af sagen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 60, Spørgsmål 7
Vil den sundhedsperson, der har påklaget en afgørelse til Ankenævnet for Tilsynsafgørelser, kunne stille krav om, at der tilvejebringes en ny sagkyndig erklæring til brug for nævnets behandling af sagen? Hvornår vil ankenævnet af egen drift kunne træffe bestemmelse om indhentelse af en ny sagkyndig erklæring?

Svar fra torsdag den 12. november 2020
”Vil den sundhedsperson, der har påklaget en afgørelse til Ankenævnet for Tilsynsafgørelser, kunne stille krav om, at der tilvejebringes en ny sagkyndig erklæring til brug for nævnets behandling af sagen? Hvornår vil ankenævnet af egen drift kunne træffe bestemmelse om indhentelse af en ny sagkyndig erklæring?” Svar:

Ankenævnet for Tilsynsafgørelser er som offentlig myndighed underlagt det forvaltningsretlige undersøgelses- og officialprincip. Princippet indebærer, at myndigheder, herunder det foreslåede ankenævn, har ansvaret for at oplyse en sag tilstrækkeligt, inden der træffes afgørelse. Det er således ankenævnet og dets sekretariat, der som en hver anden offentlig myndighed har ansvaret for at oplyse sagen tilstrækkeligt og for at vurdere, hvorledes dette gøres mest hensigtsmæssigt og korrekt.

Jeg kan henvise til § 16 g, stk. 3, som med lovforslagets § 2, nr. 4, foreslås indsat i lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. Heraf fremgår det, at Ankenævnet for Tilsynsafgørelser selv drager omsorg for sagens oplysning og træffer bestemmelse om tilvejebringelse af eventuelle sagkyndige erklæringer m.v.
0:000:00