DSB lejer Bombardiers værksted

TOG: DSB lejer sig ind i Bombardiers to værkstedshaller i Randers. Borgmester begejstret for udsigten til arbejdspladser.

De næste 5 år skal to af Bombardiers værkstedshaller i Randers benyttes af DSB. Hallerne skal i første omgang bruges til at opgradere de 14 forsinkede og fejlbehæftede IC4-tog, som blev leveret i perioden 2007-2009. Lejeaftalen mellem DSB og Bombardier giver ifølge Frank Olesen, direktør for DSB Fjern- og Regionaltog, en række fordele:

"Der er flere fordele ved denne aftale. Vi behøver for det første ikke at transportere togene til og fra Italien, og for det andet giver det os en større frihed og mere fleksibilitet, til at vi selv kan bestemme, hvornår vi foretager opgraderingerne. Det betyder så, at vi får flere tog til rådighed for test og prøvekørsler, og at vi får sat yderligere fart på udviklingen af den nye togcomputer og forsøg med at koble tre og fire tog sammen," siger Frank Olesen i en pressemeddelelse.

Det var meningen, at de 14 tog skulle have været sendt retur til Italien for at blive opgraderet til samme standard som de serieproducerede IC4-tog, som DSB modtog fra Italien april sidste år.

Borgmester begejstret
Værkstedshallerne skal samtidig bruges til at færdiggøre resten af IC4-flåden. Ved et forlig i maj 2009 aftalte DSB og togproducenten Bombardier, at AnsaldoBreda skulle levere de resterende af de bestilte IC4-togsæt som serieproducerede tog, hvorefter DSB selv skulle klargøre og opgradere togsættene i Danmark. Og det blev så i Randers. 

"Vi har kun begrænset kapacitet til denne opgave på vores eget værksted i Sonnesgade i Århus. Derfor giver denne aftale en unik mulighed for at optimere arbejdet med at få IC4-togene derud, hvor de kommer kunderne til gode: Nemlig ude på de danske skinner," siger Frank Olesen.

Randers' borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) er også begejstret for aftalen. Den vil skabe 20-25 nye arbejdspladser i Randers.
"Det handler om at have fokus på muligheder ikke mindst i en krisetid. Derfor glæder det mig rigtig meget, at vi kan byde velkommen til DSB hos Bombardier og flere arbejdspladser her," siger Henning Jensen Nyhuus.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00