Om  
Gylling Haahr

Dødsfald: fhv. V-borgmester Gylling Haahr (74)

Vardes bykonge Gylling Haahr (V) er gået bort. Han var borgmester i Varde Kommune i 16 år og sad i kommunalbestyrelsen i næsten tre årtier.

Mathilde Brieghel

Gylling Haahr (V) er død, 74 år gammel.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Den tidligere handelsskolelærer og uddannelseskonsulent var en sand kommunal ildsjæl, der sad i kommunalbestyrelsen i 28 år og var borgmester i 16 år.

Danske Kommuner skriver, at Christian Gylling Haahr, blot kaldet Gylling, meldte sig ind i Venstre i 1978. I 1986 blev han valgt til kommunalbestyrelsen i den daværende Helle Kommune. I 1994 blev han viceborgmester, og fire år senere fik han borgmesterkæderne i Helle Kommune. Kæderne beholdt han i 16 år, også gennem kommunalsammenlægningen i 2007, der gjorde Helle Kommune til Varde Kommune.

Da han som 66-årig i 2013 stoppede som borgmester, skrev Ugeavisen: "Han blev kendt for sin stædige kombination af vestjysk tålmodighed og ambitionen om at gøre noget ved især det generelt lave uddannelsesniveau i det daværende Ribe Amt. En ambition født ud af uddannelsen som socialrådgiver og et mangeårigt arbejde som erhvervsvejleder overalt i amtet."

Ugeavisen skrev videre, at han glædede sig til at han glædede sig til at bruge mere tid sammen med sin familie og "sine reservebørn"; en rød MG og en flaskegrøn Ford A.

Han efterlader sig sin hustru, Bodil, sine børn Karen, Mads og Anders og sine børnebørn.

Bisættelsen finder sted i Øse Kirke lørdag 4. december kl. 11.00.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gylling Haahr

Fhv. borgmester (V), Varde Kommune (og daværende Helle Kommune)
socialrådgiver, erhvervsvejleder, merkonom

0:000:00