Ny forskning: Mange skolebørn spiser for dårligt

KOST: Skolebørn springer ofte måltider over og spiser usundt, og det skader indlæringen og trivslen, viser ny forskning. Det er især teenagere og børn af enlige, førtidspensionister og lavtuddannede, der har de dårlige madvaner.
Foto: Colourbox
Lasse LangePer Bang Thomsen

De børn, der ikke spiser morgenmad, har en større risiko for at være bange, urolige og kede af det. De har altså en dårligere velfærd.

Jens Bonke
Seniorforsker, Rockwool Fonden
Fakta

Om undersøgelsen fra Rockwool Fonden

Rockwool Fonden har fået 1.439 tilfældigt udvalgte skolebørn i alderen 7-17 til at udfylde døgnrytmeskemaer, hvor de har redegjort for deres tidsforbrug i alle døgnets 24 timer. De yngste børn har fået hjælp af deres forældre.

På baggrund af undersøgelsen udgav fonden onsdag bogen "Bruger skolebørn tiden hensigtsmæssigt? - Om søvn, spisning, motion, samvær og trivsel".


Kilde: Rockwool Fonden
En del børn og unge springer det vigtige morgenmadsmåltid over, og mange får for meget sukker og for lidt sundt, viser nye resultater fra Rockwool Fonden og DTU Fødevareinstituttet.

Mellem 19 og 25 procent af børnene er overvægtige, og derudover forringer de dårlige kostvaner elevernes indlæring og generelle velfærd, siger eksperter.

"Hvis man ikke får sin morgenmad og i det hele taget spiser usundt, så skader det indlæringen. Så der er grund til at være bekymret," siger Jens Bonke, seniorforsker i Rockwool Fonden, der onsdag publicerede en bog om børns trivsel og spise-, søvn- og motionsvaner.

Noget af det, der særligt bekymrer forskerne, er, at nogle børn og en del unge springer morgenmaden over. Ifølge Rockwool Fondens undersøgelser springer 12 procent af skolebørnene morgenmaden over på skoledage.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00