“Ambitionerne kunne være højere”, og “Vi er glade for, at udviklingsbistanden fastholdes på 0,7 procent”: Det siger ngo'erne om nyt regeringsgrundlag

Selvom flere kunne ønske sig mere, er udviklingsaktørerne forhåbningsfulde i forhold til den nye regerings udviklingspolitik. Godt med fokus på Afrika og plan for klimafinansiering til udviklingslande, lyder det blandt andet.

Det er positivt, at regeringen vil fremlægge en plan for, hvordan Danmark kan leve op til sin del af de samlede forpligtigelser i de globale klimaaftaler, særligt fra COP15 og COP27 om finansiering til verdens fattigste lande. Det er imidlertid afgørende, at klimaforpligtelserne opfyldes med additionelle midler og ikke tages fra den eksisterende udviklingsbistand, lyder det fra Oxfam Ibis.
Det er positivt, at regeringen vil fremlægge en plan for, hvordan Danmark kan leve op til sin del af de samlede forpligtigelser i de globale klimaaftaler, særligt fra COP15 og COP27 om finansiering til verdens fattigste lande. Det er imidlertid afgørende, at klimaforpligtelserne opfyldes med additionelle midler og ikke tages fra den eksisterende udviklingsbistand, lyder det fra Oxfam Ibis.Foto: Akhtar Soomro/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Der er flere gode takter i det nye regeringsgrundlag, hvis man spørger udviklingsorganisationerne. 

Særligt udsigten til en konkret plan for, hvordan Danmark lever op til sine forpligtelser i forhold til den klimafinansiering, man har lovet udviklingslandene. Men løfter og ambitioner skal følges op af handling lyder det.  

Se, aktørernes reaktioner her:  

0:000:00