Lego Fonden vil have sultne børn til at lege

Internationale projekter og humanitært arbejde skal fylde endnu mere for Lego Fonden fremover. Med mantraet om leg som vejen til læring, kreativitet og trivsel ruller de undervisningsprogrammer ud i store dele af verden. Også blandt de fattigste og mest udsatte børn. Spørgsmålet er, om det giver mening. Altinget tog med Lego Fondens direktør på besøg i en flygtningelejr for at komme nærmere svaret.

"Vi ser
barnets kæmpe potentiale og ved, at leg er vigtigt. Så er det lige meget, om man
bor i Nairobi eller et andet sted,” siger Sidsel Marie Kristensen.
"Vi ser barnets kæmpe potentiale og ved, at leg er vigtigt. Så er det lige meget, om man bor i Nairobi eller et andet sted,” siger Sidsel Marie Kristensen.Foto: Udenrigsministeriet
Mikala Satiya Rørbech

De fleste af de 6000 elever her på Future Primary school i Kenya kommer kun i skole, fordi de får et gratis måltid mad undervejs. Hvis der ikke er røg fra skolekøkkenet om morgenen, så bliver de hjemme.

Lego Fondens direktør Sidsel Marie Kristensen har besøgt Kakuma-lejrens skoler flere gange tidligere, så hun er udmærket klar over, hvor udfordret situationen er.

”Det er lidt hårdt at se på, hvordan de har det, og vi ved godt, det er super svært, hvis det eneste, de kommer i skole for er for at få mad. Men leg er vigtigt for alle børn, og måske kan det, der foregår i skolen, give dem bare en lille smule håb i hverdagen og måske nogle drømme om en anden tilværelse end den de har her,” siger hun.

Foto: Mikala Rørbech

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024