Bedre EU-samarbejde skal øge antallet af udvisninger

EU optrapper nu indsatsen for at deportere flere afviste asylansøgere. Spørgsmålet er i fokus, når EU's indenrigsministre mødes i Stockholm torsdag, og forud for mødet har EU-Kommissionen foreslået en strategi for, hvordan tilbagesendelse af migranter uden beskyttelsesbehov skal gøres mere effektiv. "Det er en måde at beskytte asylsystemet på," siger den svenske EU-kommissær, Ylva Johansson.

EU's migrationskommissær, Ylva Johansson, præsenterede tirsdag en ny EU-strategi for en mere effektiv tilbagesendelse af migranter.  
EU's migrationskommissær, Ylva Johansson, præsenterede tirsdag en ny EU-strategi for en mere effektiv tilbagesendelse af migranter.  Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES. Samtidig med at Sverige under sit EU-formandskab vil gå op i gear for at komme videre i forhandlingerne om en fælles EU-migrationspolitik, arbejdes der på at stramme skruen i de instrumenter, der allerede er på plads.

En af de mangler, som EU ønsker at afhjælpe, er kløften mellem de hundredtusindvis af migranter, der befinder sig i Unionen, selv om de ikke anses for at have behov for beskyttelse, og dem, der rent faktisk sendes tilbage til deres hjemlande. Tirsdag fremlagde EU-Kommissionen en strategi for en mere effektiv hjemsendelse af migranter.

"De, der ikke har ret til at blive i EU, skal sendes tilbage til deres oprindelsesland. Det er en måde at beskytte asylsystemet på. De, der har behov for international beskyttelse, bør være velkomne og modtage beskyttelse," sagde EU's migrationskommissær Ylva Johansson, da hun præsenterede forslaget.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00