Om  
Jeppe Kofod

Jeppe Kofod opretter tre selskaber

Tidligere udenrigsminister, folketingsmedlem og medlem af Europa-Parlamentet Jeppe Kofod forbereder en tilværelse som konsulent og foredragsholder. Til formålet har han oprettet tre selskaber.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Redaktionen

Tidligere udenrigsminister og europaparlamentariker Jeppe Kofod (S) har oprettet tre selskaber, herunder et med fokus på kommunikation og rådgivning.

Det skriver Finans.

Det sker, efter at han i november ikke fik nok personlige stemmer til at blive genvalgt til Folketinget. Valget betød samtidig, at han forlod posten som Danmarks udenrigsminister.

Den tidligere ministers tre selskaber blev stiftet 22. december, præcis en uge efter, at SVM-regeringen tiltrådte.

Det ene af de tre nyoprettede selskaber er et investeringsselskab kaldet Jeseko Holding. De to andre er enkeltmandsvirksomheder kaldet KofodGlobal v/Jeppe Sebastian Kofod og KofodGlobal ApS. De er ifølge cvr-registeret oprettet med branchekoden 'public relations og kommunikation'.

Kofod holder dog stadig en dør på klem for, om han overhovedet skal være selvstændig konsulent eller måske bliver ansat i en stilling med internationalt perspektiv:

"Det er rettidig omhu, i forhold til hvis jeg skal være rådgiver. Selskaberne er oprettet, så der er styr på strukturen," siger den 48-årige Jeppe Kofod til Finans og tilføjer:

"Jeg er netop stoppet som minister i december, og derfor snakker jeg også med mange mennesker om forskellige fremtidsmuligheder. Der er både efterspørgsel på foredrag, rådgivning og samtidig også flere store, internationale projekter, som kunne være interessante. I den forbindelse giver det tryghed, at der er styr på det formelle i selskabsstrukturen," siger Jeppe Kofod til avisen.

Han oplyser, at selskaberne, som han ejer 100 procent, er stiftet med minimumskravet for kapital. Det vil sige, at Jeseko Holding ApS er stiftet for 40.000 kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Kofod

Selvstændig rådgiver i Kofod Global, fhv. udenrigsminister, MF og MEP (S)
BA.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), MA i public administration (Harvard 2007)

0:000:00