IFU investerer de første millioner i Ukraine efter Ruslands invasion

Med en investering på 35 millioner kroner i den ukrainske tech-sektor, vil IFU være med til at skabe nye arbejdspladser i det krigsramte land.

IFU's investeringer i Ukraine har til formål at skabe arbejdspladser&nbsp;øge landets eksportindtægter for på den måde støtte Ukraines økonomi og levevilkårene for de civile, der stadig bor og lever i landet under krigen.&nbsp;&nbsp;<br>
IFU's investeringer i Ukraine har til formål at skabe arbejdspladser øge landets eksportindtægter for på den måde støtte Ukraines økonomi og levevilkårene for de civile, der stadig bor og lever i landet under krigen.  
Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Når man på ugentlig basis hører om angreb på Ukraine og ser billeder af ødelagte byer, kan det være svært at forestille sig, at landet samtidig har en stor tech-sektor i vækst.

Men det er ikke desto mindre tilfældet.

Fakta

IFU's investeringer i Ukraine

De knap 35 millioner fra IFU investeres i en større investeringsfond på 250 millioner dollar (omkring 1,7 milliarder kroner). Fonden rejses af Horizon Capital, der er etableret i Ukraine og har erfaring med nye investeringer i landet på trods af krigen. I fonden indgår også midler fra blandt andet tyske og hollandske udviklingsbanker, Verdensbanken og den amerikanske, filantropiske stiftelse Rockefeller Foundation. 

Ud over den nye investering har IFU gennem en årrække investeret i 60 private virksomheder i Ukraine og har fortsat 14 aktive investeringer
indenfor blandt andet vedvarende energi, landbrug og produktion, hvoraf otte udføres i partnerskab med danske
virksomheder og investorer.


Kilde: IFU

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00