Red Barnet: Humanitære katastrofer øger risikoen for illegale adoptioner

Et overset aspekt i adoptionsdebatten kan gøre beslutningen om adoptioners fremtid endnu sværere. Nødsituationer øger nemlig presset for at få børn bortadopteret – men tiltrækker samtidig mennesker med hensigter, der er alt andet end reelle: Dem, der profiterer på at handle med børn, der står alene midt i kaos.

Verdens største flygtningelejr ved Cox's Bazar i Bangladesh huser op mod en milion flygtninge - fordrevne rohingyaer fra Myanmar. Over halvdelen af dem er børn. Sådanne situationer og steder har desværre stor tiltrækningskraft for mennesker med irreelle hensigter og skaber øget risiko for illegale adoptioner. 
Verdens største flygtningelejr ved Cox's Bazar i Bangladesh huser op mod en milion flygtninge - fordrevne rohingyaer fra Myanmar. Over halvdelen af dem er børn. Sådanne situationer og steder har desværre stor tiltrækningskraft for mennesker med irreelle hensigter og skaber øget risiko for illegale adoptioner. Foto: Manish Swarup/AP/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Enten forstenede eller skrigende.

Sådan sad indbyggerne på ruinerne af deres hus, da Anne-Sophie Dybdal lige efter jordskælvet i Haiti i 2010 gik rundt i hovedstaden Port au Prince. Ikke alle deres kære, hverken døde eller levende, var gravet ud af de sammenstyrtede bygninger.  

Midt i det hele sad en kvinde med et barn i armene, og da hun så den danske kvinde komme gående, rakte hun barnet frem mod hende og sagde ”Tag ham, tag ham!”  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00