Syv fonde og nye navne i Ukrainefondens følgegruppe

Fondene fylder mere i den følgegruppe, som regeringen har nedsat for at fastholde engagement og dialog om den danske civile indsats i Ukraine.

Ti ungdomspartier stod bag en demonstration foran den russiske ambassade
Ti ungdomspartier stod bag en demonstration foran den russiske ambassadeFoto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

To år efter det russiske angreb på Ukraine er Danmarks samlede bidrag til genopbygning og nødhjælp i Ukraine oppe på 34.5 milliarder kroner. Og de filantropiske fonde, hvoraf mange også har givet bidrag til nødhjælp og flygtninge fra Ukraine, er repræsenteret i regeringens følgegruppe for Ukrainefonden.

Følgegruppen er nedsat for at fastholde et ’bredt engagement og etablere et forum for dialog, udveksling af erfaringer og synergi med centrale danske aktører’ om den civile del af den danske indsats. 

Udover udenrigsministeren, erhvervsministeren samt ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik består følgegruppen af i alt 39 repræsentanter fra danske samfundsaktører i erhvervslivet, interesseorganisationer, de filantropiske fonde og forskellige civilsamfundsorganisationer. I alt sidder der nu forskellige typer fonde på syv af de 39 pladser.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00