Om  
Erik Brøgger Rasmussen
Jakob Jensen
Jesper Møller

DBU henter FN-ambassadør hjem som ny direktør

Den danske topdiplomat og FN-ambassadør i Genéve, Erik Brøgger Rasmussen, går på banen som ny direktør i DBU 1. oktober. Han overtager posten fra Jakob Jensen, som rykker til Børne- og Undervisningsministeriet som departementschef. 

FN-ambassadør og tidligere direktør i Udenrigsministeriets borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen, er ny direktør i DBU. Han tiltræder 1. oktober. 
FN-ambassadør og tidligere direktør i Udenrigsministeriets borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen, er ny direktør i DBU. Han tiltræder 1. oktober. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Dansk Boldspil-Union har været på transfermarkedet efter en ny administrerende direktør, siden at det blev meddelet, at Jakob Jensen skiftede græsgangene i Brøndby ud med Slotsholmen og departementschefsstillingen i Børne- og Undervisningsministeriet. 

Nu har DBU skrevet kontrakt med deres nye direktør i skikkelse af topdiplomaten Erik Brøgger Rasmussen, der hentes hjem fra sin stilling som Danmarks faste repræsentant hos FN i Genéve. En post, som han har bestredet i mindre end et år. 

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse

Erik Brøgger går på banen som ny direktør i DBU 1. oktober, og valget af den nye direktør vækker begejstring hos DBU's formand, Jesper Møller: 

"Vi står med store projekter foran os, som den nye direktør sammen med bestyrelse, ledelse, medarbejdere og samarbejdspartnere skal realisere," siger han og fortsætter: 

"Processen har bekræftet, at DBU's omdømme står historisk stærkt, og vi er glade for, at DBU kan tiltrække en profil med så stor ledelseserfaring fra både ind- og udland med fokus på samarbejde og løsning af komplicerede opgaver og strategier". 

"Fodbold bidrager til integration"

54-årige Erik Brøgger Rasmussen havde sit navn i hatten i et ansøgerfelt med mere end 70 andre. Selv ser han frem til de nye udfordringer i en verden, der "har en magisk kraft og energi": 

"Fodbold kan samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber. Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet," lyder det fra topdiplomaten. 

Indtil Erik Brøgger Rasmussen får snøret støvlerne i DBU, overtager vicedirektør Kenneth Reeh opgaverne som konstitueret direktør fra 1. juni, hvor Jakob Jensen rykker til Slotsholme. 

Blev kendt under coronapandemien

Inden turen gik til Genéve som FN-ambassadør, har Erik Brøgger Rasmussen været at finde for som direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet.

Her tonede han ofte frem på tv-skærmen under coronapandemien, hvor han informerede danskerne om ændrede rejsevejledninger og meget andet. 

Tidligere har været udstationeret på de danske ambassader i blandt andet Polen, Zimbabwe og Ghana.

Den sønderjyske topdiplomat er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Brøgger Rasmussen

Administrerende direktør, DBU
cand.polit. (Københavns Uni. 1994)

Jakob Jensen

Departementschef, Børne- og Undervisningsministeriet, fhv. adm. direktør, DBU
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

Jesper Møller

Formand, DBU
cand.jur. (Aarhus Uni.)

0:000:00