Om  
Markus-Michael Müller

Millioner tildeles til studie om sikkerhedspolitisk samarbejde mellem Sydamerika og Afrika

Markus-Michael Müller tildeles seks millioner kroner til et nyt forskningsprojekt, der undersøger hvilken rolle, Brasilien og Colombia spiller i Afrika, og hvad de geopolitiske konsekvenser ved samarbejdet er.

I projektet er fokus rettet mod den stadigt voksende – men underbelyste – rolle, som Brasilien og Colombia spiller i udviklingen af en militær doktrin, militær træning og fredsbevarende operationer i Afrika. Arkivfoto.
I projektet er fokus rettet mod den stadigt voksende – men underbelyste – rolle, som Brasilien og Colombia spiller i udviklingen af en militær doktrin, militær træning og fredsbevarende operationer i Afrika. Arkivfoto.Foto: Eraldo Peres/AP/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Professor (MSO) i politik og latinamerikanske studier Markus-Michael Müller har fået en bevilling til projektet Transregional South-South Security Cooperation and the New Geopolitics of African Security Governance.

I projektet er fokus rettet mod den stadigt voksende – men underbelyste – rolle, som Brasilien og Colombia spiller i udviklingen af en militær doktrin, militær træning og fredsbevarende operationer i Afrika.

Markus-Michael Müller skal undersøge både muligheder, udfordringer og de geopolitiske implikationer ved dette voksende samarbejde inden for kerneområder af sikkerhedspolitik.

Udover Markus-Michael Müllers forskningsprojekt, har Danmarks Frie Forskningsfond har valgt at støtte tre forskningsprojekter fra Roskilde Universitet med hver cirka seks millioner kroner.

Alle forskerne kommer fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv men studerer forskellige fagområder.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Markus-Michael Müller

Professor (MSO) i politik og latinamerikanske studier
kandidat og ph.d. (Dr. Phil.) i politologi (Freie Universität, Berlin)

0:000:00