Udkast til ny bekendtgørelse om skelforrretninger

Bekendtgørelsen fastsætter regler for praktiserende landinspektørers fastlæggelse af ejendomsgrænser ved skelforretning.

Anledningen til den nye bekendtgørelse er ophævelsen af eneretten til matrikulære arbejder m.m. i Københavns og Frederiksberg kommuner, som blev gennemført ved lov nr. 12 af 11. januar 2010 om ændring af lov om udstykning og anden registrering i matriklen, lov om landinspektørvirksomhed og lov om afgift ved udstykning m.m. Loven træder i kraft den 1. oktober 2010.
 
Ved lovændringens ikrafttræden bliver matrikelvæsenet organiseret på samme måde for hele Danmark med Kort & Matrikelstyrelsen som matrikelmyndighed. Samtidig kommer den eneret, som praktiserende landinspektører med beskikkelse har til at udføre matrikulært arbejde, også til at omfatte Københavns og Frederiksberg kommuner.
 
Den eneste udtagelse bliver udstykningslovens §§ 34 – 40 om skelforretninger, som ikke kommer til at gælde i Københavns Kommune. Når reglerne ikke kommer til at gælde der, skyldes det, at hegnslovens almindelige regler, herunder reglerne om hegnssyn, ikke gælder Københavns Kommune. Da reglerne om skelforretninger af hensyn til fordeling af de dermed forbundne omkostninger forudsætter, at hegnslovens almindelige regler gælder, og da der næppe er væsentlig behov for at kunne afholde skelforretninger i Københavns Kommune, gælder reglerne for skelforretninger ikke der.

Myndighed: Geodatastyrelsen
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 06-09-2010
Status: Arkiv


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget