National klinisk retningslinje for behandling af emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline type

Høring: National klinisk retningslinje for behandling af emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline type
Sundhedsstyrelsen har sendt en national klinisk retningslinje i høring. Den nationale kliniske retningslinje skal sætte en fælles standard for behandling af patienter med emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline type. Retningslinjen er i høring frem til den 23. marts 2015.
Diagnosen emotionelt ustabil personlighedsstruktur, borderline type, i daglig tale borderline personlighedsforstyrrelse (BPF) forekommer hos 1 - 2% af befolkningen, og hos ca. 20 % af alle psykiatriske patienter.
Udbredt diagnose i psykiatrien
Diagnosen BPF er den fjerde mest udbredte diagnose i psykiatrien og er forbundet med stort ressourceforbrug og behandlingsmæssige udfordringer.
Retningslinjer sikrer ensartet kvalitet
Formålet med den nationale kliniske retningslinje er at beskrive den foreliggende evidens og komme med anbefalinger for udvalgte elementer inden for udredning og behandling af BPF. Anbefalingerne skal sikre en evidensbaseret indsats af ensartet høj kvalitet på tværs af landet, medvirke til hensigtsmæssige patientforløb, vidensdeling på tværs af sektorer og faggrupper samt prioritering mellem indsatser.

Myndighed: Sundhedsstyrelsen
Type: Vejledning
Høringsfrist: 23-03-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget