Bekendtgørelser om social pension

Hermed sendes udkast til ny bekendtgørelse om social pension (Førtidspension og folkepension) og ny bekendtgørelse om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v. i høring. Ændringer i forhold til de gældende bekendtgørelser er markeret i teksten.

Bekendtgørelserne er revideret som følge af ny lovgivning om anvendelse af indkomstregisteret og indeholder desuden regler om et standardfradrag for husholdningsforbrug ved beregning af varmetillæg.
I forhold til gældende bekendtgørelser er der foretaget ændringer som følge af lov nr. 574 af 10. juni 2014 om ændring af lov om social pension, lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension m.v., lov om individuel boligstøtte og lov om børnetilskud og forskudsvis udbetaling af børnebidrag (Anvendelse af indkomstregisteret ved indtægtsregulering af social pension og boligstøtte m.v.). I henhold til en bemyndigelse i loven er der i bekendtgørelserne fastsat regler om fordeling af selvstændiges indkomster ved opgørelse af indkomstgrundlaget for pension.
I udkastet til bekendtgørelserne er der i reglerne om varmetillæg fastsat et standardfradrag for det almindelige husholdningsforbrug, som grundlaget for beregning af varmetillæg skal reduceres med, hvis boligen opvarmes med samme energiform i form af el eller gas, som anvendes ved det almindelige husholdningsforbrug. Dette vil sikre en mere ensartet behandling af pensionister, som modtager varmetillæg, og samtidig give en mere enkel og effektiv administration af reglerne.

Myndighed: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 14-10-2014
Status: Arkiv


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget