Høring over bekendtgørelse om Garantiformuens dækning af indskydere og investorer

Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om Garantiformuens dækning af indskydere og investorer i høring.

Denne bekendtgørelse er en del af en række bekendtgørelser som vedrører afvikling af nødlidende pengeinstitutter, realkreditinstitutter og fondsmæglerselskaber I. Disse bekendtgørelser forventes at blive sendt i høring samtidig med eller kort tid efter denne bekendtgørelse.

Bekendtgørelsen har til formål at gennemføre nærmere regler for de ændringer, som dele af artikel 2, artikel 6-9 og artikel 16 i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/49/EU af 16. april 2014 om indskudsgarantiordninger (DGSD) medfører. Derudover har bekendtgørelsen til formål at gøre det nemmere for indskyderne at vurdere om et givent indskud er omfattet af Garantiformuens dækning.

Bekendtgørelsen skal ses i sammenhæng med lov nr. 334 af 31. marts 2015 om lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om finansiel stabilitet, lov om en garantifond for indskydere og investorer, lov om værdipapirhandel m.v. og ligningsloven (Gennemførelse af direktiv om genopretning og afvikling af kreditinstitutter og investeringsselskaber (BRRD) og direktiv om indskudsgarantiordninger (DGSD)).

Bekendtgørelsen indeholder nærmere regler om de indskud, som dækkes af Garantiformuen. Udgangspunktet for bekendtgørelsen er, at almindelige indskud dækkes med op til 100.000 euro pr. berettiget indskyder. Derudover fremgår det af bekendtgørelsen hvilke indskud, der som minimum har en særlig dækning i en begrænset periode. Indskud som følge af udbetalte arbejdsskadeerstatninger foreslås bl.a. at have en særlig dækning i en periode på 6 måneder fra indsættelsen af beløbet.

Der er ligeledes i bekendtgørelsen fastlagt nærmere regler om de oplysninger og informationer, en indskyder og investor skal have stillet til rådighed af virksomheden. Derudover indeholder bekendtgørelsen nærmere regler om meddelelse og anmeldelse af krav mod Garantiformuen.

 

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. juni 2015.

Udkastet er desuden sendt i høring hos en række organisationer.

Finanstilsynet skal anmode om eventuelle bemærkninger til udkastet senest den 5. maj 2015.

Bemærkninger kan sendes pr. e-mail på [email protected] og [email protected] eller pr. post til Finanstilsynet, Århusgade 110, 2100 København Ø, Att.: Zanne Løkke Andersson.

Kontaktperson: Louise Villumsen og Zanne Løkke Andersson

Direkte tlf.nr.: 33 55 82 70 og 33 55 82 71

Eventuelle høringssvar offentliggør Finanstilsynet her på Høringsportalen.

Finanstilsynet er en styrelse i Erhvervs- og Vækstministeriet. Finanstilsynets primære opgave er at føre tilsyn med den finansielle sektor. Desuden deltager Finanstilsynet inden for sit ansvarsområde i lovgivnings- og EU-arbejde om den finansielle sektor.

Myndighed: Finanstilsynet
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 05-05-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget