Høring over udkast til lovforslag om kollektiv forvaltning af ophavsret

Lovforslaget har til formål at gennemføre EU-direktiv 2014/26/EU om kollektiv forvaltning af ophavsret og beslægtede rettigheder samt multiterritoriale licenser for rettigheder til musikværker med henblik på onlineanvendelse i det indre marked.

Direktivet blev vedtaget den 26. februar 2014 og skal være implementeret i dansk ret den 10. april 2016. Direktivet foreslås gennemført ved en ny lov om kollektiv forvaltning af ophavsret samt ved indførelse af et nyt kapitel 2a i lov om ophavsret. Ændringerne i lov om ophavsret kræver, at der foretages konsekvensændringer i § 47, stk. 2, i lov om ophavsret.

Forslaget til ny lov om kollektiv forvaltning af ophavsret har til formål at regulere kollektive forvaltningsorganisationer i Danmark og fremme udstedelsen af multiterritoriale licenser for rettigheder til musikværker med henblik på levering af online-tjenester. Lovforslaget indeholder herudover regler, der har betydning for brugere af ophavsretligt beskyttet materiale, de kollektive forvaltningsorganisationers medlemsorganisationer og uafhængige forvaltningsorganisationer.

Myndighed: Kulturministeriet
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 26-10-2015
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget