Udkast til bekendtgørelse, der implementerer revideret anerkendelsesdirektiv om uddannelser

Europa-Parlamentets og rådets direktiv 2013/55/EU (det reviderede anerkendelsesdirektiv) omhandler medlemsstaternes anerkendelse af andre EU-borgeres uddannelser og erhvervsmæssige kvalifikationer i forhold til udøvelse af deres erhverv i andre EU-lande. For implementering af de ændrede forhold i direktivet er vedlagt udkast til bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulanceassistent, ambulancebehandler og ambulancebehandler med særlig kompetence (paramediciner) ved ambulanceberedskaber i Danmark for statsborgere i EU og EØS-lande m.v.

Formålet med revisionen af direktivet har været at revidere og modernisere systemet for medlemsstaternes anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer, så det bliver mindre byrdefyldt for EU-borgere, at udøve erhverv i et andet medlemsland.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har ved lov nr. 1871 af 29. december 2015 om anerkendelse af visse uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer generelt implementeret dele af anerkendelsesdirektivet, som trådte i kraft den 1. januar 2016.

Vedlagte udkast til bekendtgørelse om adgang til udøvelse af virksomhed som ambulanceassistent, ambulancebehandler og ambulancebehandler med særlig kompetence (paramediciner) ved ambulanceberedskaber i Danmark for statsborgere i EU og EØS-lande m.v. implementerer direktivets bestemmelser mht. anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer for statsborgere i EU og EØS-lande for varetagelse af opgaver ved ambulanceberedskabet i Danmark.

Myndighed: Sundheds- og Ældreministeriet
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 17-07-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget