National klinisk retningslinje for behandling af angst hos børn og unge


Sundhedsstyrelsen har sendt en national klinisk retningslinje i høring. Den nationale kliniske retningslinje afdækker udvalgte områder i forhold til behandling af angst hos børn og unge.

Retningslinjen omfatter børn og unge i alderen 6 til 17 år med socialfobi, separationsangst eller generaliseret angst som den primære psykiske lidelse.

Retningslinjen er i høring frem til den 26. august 2016 kl. 12.

Disse angstlidelser er blandt de mest prævalente angstlidelser hos børn og unge, og forårsager betydelig funktionsnedsættelse og lidelse hos barnet og i mange tilfælde også for barnets familie.

Formålet med de nationale kliniske retningslinjer er at sikre en evidensbaseret indsats af ensartet høj kvalitet på tværs af landet, medvirke til hensigtsmæssige patientforløb og vidensdeling på tværs af sektorer og faggrupper samt prioritering i sundhedsvæsenet. Det er forventningen, at denne retningslinje vil føre til et ensartet og evidensbaseret behandlingstilbud til børn og unge med angst. Dette i kraft af anbefalinger til de sundhedsprofessionelle, som skal træffe konkrete beslutninger om valg af behandling til børn og unge med angst.

Retningslinjen er udført i Sundhedsstyrelsen af en arbejdsgruppe bestående af kliniske eksperter, der er udpeget af de relevante faglige selskaber.

MAGIC

Sundhedsstyrelser tester et nyt system til udgivelse af retningslinjer – MAGIC. MAGIC er et online system til udgivelse af retningslinjer, som bruges af flere internationale sundhedsfaglige aktører.

Du har derfor mulighed for at læse retningslinjen i MAGIC-formatet http://www.magicapp.org/, dog kan den også læses i pdf-format, som vanligt.

I dokumentet ”Sådan kommer du i gang med MAGIC” får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med MAGIC og hvordan en retningslinje læses i dette format.

MAGIC fungerer bedst, hvis du bruger google chrome som browser.



Myndighed: Sundhedsstyrelsen
Type: Vejledning
Høringsfrist: 26-08-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget