Høring over bekendtgørelse om tidsfrister for at gøre retten til automatisk pant og betalingsforbehold gældende m.v.

Finanstilsynet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om tidsfrister for at gøre retten til automatisk pant og betalingsforbehold gældende m.v. i høring. Bekendtgørelsen erstatter bekendtgørelse nr. 662 af 10. juni 2013 af samme navn.

Det følger af § 2 i den gældende bekendtgørelse, at et betalingsforbehold, der er taget i forhold til et fondsaktiv, skal gøres gældende inden kl. 17.30 på dagen efter afviklingsdagen.

Betalingsforbeholdet bruges, hvis der ikke er samtidig udveksling af værdipapirer og betaling herfor, da værdipapirer kan registreres på et depot i værdipapircentralen, før der er betalt herfor. Det kan indberettes i systemet, at der tages forbehold for købesummens betaling i form af et betalingsforbehold, som automatisk bortfalder kl. 17.30 på dagen efter afviklingsdagen. Betalingsforbeholdet benyttes i praksis, når en større bank sælger en værdipapirbeholdning til en mindre deltager på kapitalmarkedet, f.eks. en mindre bank, der ikke har direkte adgang til værdipapircentralens systemer som såkaldt afviklingsansvarlig.

Udviklingen på området har medført, at der ikke længere er behov for at udstrække betalingsforbeholdet længere end til kl. 17.30 på selve afviklingsdagen i stedet for den efterfølgende dag. 

Det foreslås derfor at ændre fristen i § 2 i bekendtgørelsen for at gøre betalingsforbeholdet gældende til kl. 17.30 på afviklingsdagen.

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft den 1. januar 2017.
Høringssvar
Finanstilsynet skal anmode om at modtage eventuelle bemærkninger til udkastet, således at disse er Finanstilsynet i hænde senest torsdag den 22. september 2016. Bemærkninger bedes sendt pr. e-mail til [email protected] eller pr. post til Finanstilsynet, Århusgade 110, 2100 København Ø, Att.: Barbara Hoffmann Christiansen.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Barbara Hoffmann Christiansen på tele-fon 61 93 07 15.

Finanstilsynet offentliggør eventuelle høringssvar her på Høringsportalen. Svarene kan læses i 5 måneder efter høringsfristen er udløbet. 


Myndighed: Finanstilsynet
Type: Bekendtgørelser
Høringsfrist: 22-09-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget