Høring af udkast til forslag om ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S

Der foreslås en ændring af lov om Sund og Bælt Holding A/S.

Det overordnede formål med lovforslaget er at give Sund og Bælt Holding A/S mulighed for at oprette et selskab, som kan varetage opgaven med etablering, drift og vedligehold af betalingsanlæg på andre forbindelser end dem, der allerede findes i regi af Sund og Bælt-koncernen. Dette selskab vil kunne byde på operatøropgaven på den kommende faste fjordforbindelse ved Frederikssund samt på andre opgaver vedrørende betalingsanlæg i relation til transport og infrastruktur.

Endvidere foretages en opdatering af flere af lovens bestemmelser i form af mindre præciseringer ud fra det erfaringsgrundlag, man har oparbejdet i de 10 år, loven har været i kraft, ligesom der justeres i og optages bestemmelser om de selskaber, som siden lovens vedtagelse er blevet oprettet i overensstemmelse hermed.

Det foreslås, at der foretages følgende overordnede ændringer:

  • Der foreslås en fordeling af opgaverne vedrørende vedligeholdelse og reinvestering i jernbanelandanlægget i tilknytning til den kommende faste forbindelse på Femern Bælt mellem Banedanmark og A/S Femern Landanlæg. Med ændringen gives der mulighed for, at opgaverne på A/S Femern Landanlægs del af jernbanetilslutningsanlægget helt eller delvist kan overdrages til Banedanmark.

  • Der gives Sund og Bælt Holding A/S mulighed for at oprette et selskab, som kan varetage opgaven med anlæg, drift og vedligehold af betalingsanlæg på andre forbindelser, end dem, der i dag varetages i Sund og Bælt-koncernen.

Myndighed: Transport- og Bygningsministeriet
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 17-10-2016
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget