En enkelt solspekulant står bag aflivningen af solpulje?

Ifølge EnergyWatch så er det én enkelt solspekulant, der er årsagen til at regeringen, med energi-, forsyning- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i front, vil foretage et hasteindgreb mod ansøgninger til udbygning af solcelleanlæg.

Ifølge EnergyWatch står det danske selskab Solenergi Danmark bag ansøgninger om 3.600 MW i alt. Til sammenligning skriver EnergyWatch, at kapaciteten 4.000 MW svarer til hele Indiens udbygning af solkraft i 2016.

Projektmageren bag de store solcelleplaner er, ifølge EnergyWatch, Anders Ztorm, som er direktør i selskabet Solenergi Danmark.

EnergyWatch beretter yderligere, at Anders Ztorm i løbet af 2016 har oprettet mere end 40 selskaber til at varetage investeringerne.

- Vi har tilsagn fra investorer, der er interesseret i det. Det er ikke fordi, der er de store marginer, men vi kan lige præcis få det til at løbe rundt på 60/40-ordningen, og det er jo en fantastisk billig måde for Danmark at få vedvarende energi, siger Anders Ztorm til EnergiWatch.

Energinet.dk, som varetager de mange solcelleansøgninger, oplyser til EnergyWatch, at man har haft travlt i afdelingen for solceller.

- Vi har siden loven blev ændret sidste år og frem til i fredags modtaget ansøgninger svarende til i alt ca. 4500 MW og langt de fleste har vi modtaget i marts og april måned, nemlig de 4300 MW af det samlede antal. De 4500 MW fordeler sig på omkring 9100 ansøgninger, hvor ca. 8800 blev modtaget i marts og april, forklarer Hanna Rasmussen, som er afdelingsleder i Forvaltning og Administration af VE til EnergyWatch.


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget