Bygningsstyrelsen bidrager til målet om et CO2-frit København

Bygningsstyrelsen har netop underskrevet en aftale om at lade 12 statslige kontorejendomme indgå i Københavns Kommunes partnerskab 'Energispring', der indgår i kommunens plan om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.

Energispring er et samarbejde mellem Københavns Kommune, HOFOR, bygningsudlejere, andelsboligforeninger, administratorer og interesseorganisationer, der sammen søger at udvikle fremtidens energirigtige bygninger. På Ejendomsmessen, der finder sted i Bella Centret i disse dage, underskrev enhedschef i Bygningsstyrelsen Christian Hauser i går, på styrelsens vegne, en partnerskabsaftale med Københavns Kommune om, at 12 statslige kontorejendomme med et samlet areal på ca. 130.000 m2 fremover indgår i Energispring.

"Bygningsstyrelsen ser Energispring som et godt koncept til en større åbenhed om en energirigtig drift og om energibesparelser. I ni af de 12 kontorbygninger har Bygningsstyrelsen allerede opnået så store energibesparelser på varmeområdet, at bygningen er grøn efter trafiklysmodellen. Her er bygninger med et varmeforbrug under 100 kWh/m² grønne. Udover at fastholde det lave energiforbrug i disse bygninger, er det også ambitionen for de resterende tre ejendomme at sænke varmeforbruget markant", siger Christian Hauser i en pressemeddelelse i dag.

Aftalen bygger videre på flere års arbejde med energiforbruget

Bygningsstyrelsen har i en længere årrække haft fokus på at sænke energiforbruget i alle sine statslige kontorejendomme. Styrelsen har bl.a. oplyst om energiforbruget i de enkelte kontorejendomme på BYGST.dk, så de statslige institutioner har mulighed for at benchmarke deres energiforbrug med hinanden.

Bygningsstyrelsen har også netop færdiggjort en omfattende energirenovering af 19 kontorejendomme i hele landet, heraf ni i Københavns Kommune. Her er typisk både varme- og ventilationsanlæggene fornyet eller udskiftet, ligesom der oftest er sket en opdatering af CTS-anlægget, der meget præcist kan styre og regulere opvarmningen og ventilationen efter, hvornår lokalerne er i brug.

Et aktuelt fokusområde for Bygningsstyrelsen er samarbejde med de private udlejere, der udlejer kontorlokaler til staten. Over halvdelen af Bygningsstyrelsen mere end 2 mio. m² kontorer er lejet hos med private udlejere. Derfor vil styrelsen gerne i højere grad videndele om vores erfaringer med at gennemføre energisparende tiltag i kontorejendomme. Blandt andet ved at overvåge driften digitalt og aktivt anvende timeaflæste data om energiforbruget til at undgå unødigt energiforbrug f.eks. om natten og i weekender. 

Kilde: Bygningsstyrelsen


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget