Analyse af 
Rasmus Dahl Løppenthin

Ældreaftale skulle sikre regeringen en vigtig sejr. Nu er forhandlingerne igen gået i stå

Ældreministeren har aflyst flere forhandlingsmøder med en dybt forundret opposition. Forløbet tyder på, at regeringen internt er stærkt uenige om, hvordan ældreaftalen skal komme i hus.

Ældreudspil blev under stor mediebevågenhed lanceret på et plejehjem i januar. Nu forhandlingerne gået i stå, og meget få virker til at have et svar på, hvordan de kommer i hus.
Ældreudspil blev under stor mediebevågenhed lanceret på et plejehjem i januar. Nu forhandlingerne gået i stå, og meget få virker til at have et svar på, hvordan de kommer i hus.Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Rasmus Dahl Løppenthin

Da regeringstoppen under stor mediebevågenhed lancerede sit samlede ældreudspil på plejehjemmet Bertram Knudsens Have i Kolding var dagen planlagt ned til mindste detalje. 

Altinget har fået aktindsigt i køreplanen, der indeholdt et såkaldt “minutprogram”. Her kan man se, at ministrene skulle ankomme 9.10, aflevere jakker 9.12 og gå op ad trappen 9.14. Klokken 9.18 kom regeringsdelegationen og en fotograf fra pressen på besøg hos beboeren Grethe, og de gik igen 9.22. 

Når man efterfølgende har fulgt selve forhandlingerne om ældreudspillet, må man stilfærdigt konstatere, at de ikke har været styret med samme nidkærhed. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00