Efter Else-sagen: Styrelse bestormet med ansøgninger om penge til udbrændte ansatte i ældreplejen

Da den såkaldte Else-sag på et plejehjem i Århus ramte forsiderne for to år siden, besluttede politikerne at udlodde 22,8 millioner i en ny pulje til at forbedre arbejdsmiljøet i ældreplejen. Nu har styrelsen modtaget 124 ansøgninger for i alt 127 millioner kroner.

Det var en udsendelse om forholdene på et plejecenter ved Århus, der satte fokus på udbrændte eller såkaldt omsorgstrætte medarbejdere i ældreplejen. Nu er det væltet ind med ansøgninger til en ny pulje, der skal forebygge fænomenet.  
Det var en udsendelse om forholdene på et plejecenter ved Århus, der satte fokus på udbrændte eller såkaldt omsorgstrætte medarbejdere i ældreplejen. Nu er det væltet ind med ansøgninger til en ny pulje, der skal forebygge fænomenet.  Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Når en dement borger nægter at komme ud fra toilettet eller insisterer på forlade sit plejehjem alene, kan bægeret indimellem flyde over for medarbejderne, som kommer til at tale for hårdt til den ældre.

Den slags situationer går i ældreplejen under betegnelserne ”omsorgstræthed” og ”forråelse” og fik stort fokus fra offentligheden i forbindelse med den såkaldte Else-sag for to år siden.

Derfor besluttede et politisk flertal sidste år at udlodde en pulje på 22,8 millioner kroner, som plejehjem kunne søge om til at forebygge den slags problemer. Altså situationer, hvor personalet vrisser af hinanden eller de ældre og måske helt udskyder vigtige opgaver som at skifte de ældres ble eller hjælpe dem på toilettet.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00