Her er KL's 71 spareforslag, som skal betale for lønløft

KL vil lempe krav til kommunerne inden for såvel ældrepleje, folkeskole, dagtilbud og socialområdet for at skaffe penge til at betale regeringens lønløft til offentligt ansatte. Se alle kommunernes 71 spareforslag her.

Regeringen pålagde med økonomiaftalen for 2024 kommunerne at spare 700 millioner kroner for at finansiere lønløftet til udvalgte grupper af offentligt ansatte. Nu er KL kommet med bud på, hvordan de penge konkret skal findes.<br>
Regeringen pålagde med økonomiaftalen for 2024 kommunerne at spare 700 millioner kroner for at finansiere lønløftet til udvalgte grupper af offentligt ansatte. Nu er KL kommet med bud på, hvordan de penge konkret skal findes.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim RosenkildeRikke Brøndum

Regeringens lønløft til pædagoger, sygeplejersker og social- og sundhedsuddannede skal betales af besparelser på kommunernes administration.

KL har lagt 71 konkrete forslag til at sikre de nødvendige besparelser i landets kommuner.

Her lægges der blandt andet op til at ændre magtanvendelsesreglerne, justerer lovgivningen omkring de såkaldte ungdomskriminalitetsnævn, nye beregningsmetoder, mindre tilsyn, farvel til whistleblowerordning i ældreplejen og færre krav til tilrettelæggelsen af undervisningen i folkeskolen.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00