Udvidet strejke rammer særligt svage ældre

Det er primært de svage ældre, der rammes hårdt, når endnu flere kommunale sygeplejesker snart går i strejke. Færdigbehandlede ældre strander på sygehuse, hvilket ifølge hospitaler nu for alvor svækker deres fysiske og psykiske velbefindende.

”Vi gør alt for at give dem så god en behandling som overhovedet muligt. Men jeg har medfølelse med de her ældre mennesker og af deres pårørende."<br>
”Vi gør alt for at give dem så god en behandling som overhovedet muligt. Men jeg har medfølelse med de her ældre mennesker og af deres pårørende."
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Skrantende fysisk og psykisk velbefindende er allerede konsekvensen for talrige svage ældre, som er strandet rundtom på landets sygehuse grundet sygeplejerskernes strejke.

Og med udsigt til, at Dansk Sygeplejeråd ved månedens udløb endnu en gang giver strejkeudtaget et eftertrykkeligt nøk opad for at øge presset på Danske Regioner, ser problemet kun ud til at blive værre.

Sådan lyder det fra både Aalborg Universitetshospital og Bispebjerg Hospital uden for København, hvor der særligt er udfordringer med at få udskrevet ældre patienter, som ellers har overstået deres behandlingsforløb.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00